lørdag den 11. februar 2012

Hvalpene er begyndt at opdage ting

Så er de begyndt at undersøge ting. De bider i hinanden og i legetøjet, vi har lagt ned til dem. De bider i hinandens haler, mundvige, kinder og ben. De har allesammen fået en del tænder. Tornerose, som dens stambogsnavn nu er, tidl. mini Candi er den, der bider mest og hårdest. Den tager fat i legetøjet og rusker i det, som et vildt dyr. Den bider enormt hårdt nu. Den er også begyndt at gå en hel del rundt.
Drengen, som nu hedder frække Frederik går også fint rundt og tager også legetøjet og leger med det.
Sugemallen som nu hedder Pippi Langstrømpe går også fint rundt og leger og hapser også i de andre. Den går meget på opdagelse og undersøger mange ting.
Det er simpelthen sådan en sjov fase, de er kommet ind i, hvor alle ting skal undersøges.

Candi skal stå model til lidt af hvert (Tornerose bider Candi i øret).
Pippi Langstrømpe sidder og Frederik står mens Tornerose bare ligger og snuer

Jeg lægger mig oven på storesøster så jeg lige kan blive fotograferet (Frederik).

De kan også høre nu. De blev bange i dag, da jeg støvsugede, men det må de altså vende sig til, for hvis der ikke bliver støvsuget mindst hver anden dag, ligner her noget katten har slæbt med ind. De reagerer også når Candi gør, så vender de hovedet og vibrerer med ørerne.
I dag har vi fået kravlegården hjem. Torry kom med den. Den skal vi så lige få sat på plads i morgen og have lagt plastic og aviser i den, før den tages i brug. De skal så flytte over i kravlegården om dagen, så de kan øve sig i at gå. Der er også noget mere plads end i deres fødekasse. Om natten og når de ellers sover lægger vi dem over i fødekassen, indtil videre.
Torry havde også købt noget hvalpemælk, som de skal have de første 3 dage, så de kan vænne deres små maver stille og roligt til mad. Vi gav dem en lille smagsprøve på det i et lille fad. Tornerose gik selv hen og prøvede at slubre lidt i sig. Det var da ikke det værste den havde smagt. De to andre viste ikke rigtigt om de ville, men så tog jeg deres hoveder og bøjede dem ned i mælken, så de lige kunne smage det. Om de kunne lide det eller ej, er svært at sige, men det er i hvert fald det menuen står på de næste 3 dage. De skal godt nok have lidt hvalpefoder blendet ned i for fremtiden og så skal Candis mælk trappes langsomt ned, men hvis den har lyst, må den gerne give dem die indtil de er 8 uger og flytter hjemmefra.
De tager fint på allesammen. Tornerose vejer 1338 g, Frederik vejer 1112 g og Pippi vejer 1704 g. De følger deres egne lille vægtkurve, som de hele tiden har gjort, så det er jo fint nok. Når de bliver lagt til for at spise, er der næsten slåskamp om, hvem der får den bedste dievorte. De sutter et stykke tid, for derefter at bytte rundt. Så skal de have de nederste dievorter, for et par minutter senere at skulle have de øverste igen. Så de vælter sig rundt og maser og skubber hinanden, for at finde den der smager bedst.
Men lækre det er de helt bestemt, og det er næsten ikke til at bære, at de allerede skal flytte hjemmefra om 5 uger. Men sådan er det jo, desværre.
På mandag skal jeg op på apoteket og købe ormekur til hvalpene. De skal have det 2 gang. Som 4 uger og lige inden de flytter hjemmefra som 8 uger. Nu må jeg se om de vil have det, for det er noget frygteligt klistret noget, som jeg skal lægge op i deres ganer. Puha, godt man ikke er en hvalp, men vi gør det jo for deres egen skyld, så de ikke får orm med ud i deres nye hjem.

1 kommentar:

  1. Hvor er det et godt billede du har sat ind at Lakrids:) Total nusser <3 Hvis ikke der er noget der vil ha' ham nupper jeg ham med hjem. Han er for lækkkeerrrr.....
    Knus fra din datter ;D))

    SvarSlet

Hejsa :)
Det gør mig så glad, at få en kommentar med på vejen. Jeg elsker at læse dem alle og sætter stor pris på, at du tager dig tiden til at skrive dem.
Knus Annette