torsdag den 23. februar 2012

Hvalpene 5½ uge

Så sker tingene rigtig hurtigt. Der er liv og glade dage i huset. De er overalt nu, hvalpene. Når de har sovet, spist og leget løber de alle 3 hen i modsatte hjørne af, hvor de bor og tisser. Ikke een gang med flere gange efter hinanden kan de gøre det. Så starter der ellers et pibekor, der lyder som kæmpe sømåger, der skriger ud over havet. Man er ikke i tvivl om, hvad de nu vil. OP.

Tornerose
De kommer så alle ud på gulvet og leger med legetøj, bider i Candi, leger med Candi og undersøger alt. De har fundet alt Candis gamle legetøj, som ligger i en kasse ved terrassedøren. Det er bare lige sagen. Candi havde forleden fået et ben, som den lå og hyggede sig med, men en af hvalpene syntes, at det måtte den eje, så den stjal det. Candi efter den og den fik selvfølgelig også fat i det igen. De prøvede så alle 3 senere at franarre Candi det, men det blev opdaget hver gang. Så vi måtte gi'  hver hvalp et bideben. Det ligger de så også og smågnaver i engang imellem. Men Candi tror, at det er hendes, og tager det. I går var den så smart at tage det fra en af hvalpene og lægge det op på en stol, for så kunne hvalpen jo ikke nå det. SMART. Når de alle er ude på gulvet samtidig, er der ikke tid til afslapning. Vi skal have et øje på hver finger. Pludselig er de under bordet, så under sofaen, så på vej hen til elledningerne, så er der en der tisser eller skider og så er det bare om at få det op i en fart, så vores gulv ikke tager skade. Man kan godt blive stresset af det, men de er jo smadder sjove at se på. De løber jo selvfølgelig også i hver deres retning.
De er meget nysgerrige, alt skal undersøges. De slås indbyrdes men også med Candi som lægger sig ned utallige gange om dagen for at lege med dem, og finder sig også i at blive bidt de mærkeligste steder. Den er en rigtig sød og god mor.
Vi har byttet lidt rundt inde i kravlegården. Vi har taget fødekassen ud. Den brugte de kun når de skulle have mad. Nu får de mad nede på gulvet.
I stedet for fødekassen har vi sat Candis transportkasse derind. Den er udstyret med et tæppe fra Candi var hvalp samt en stor dejlig blød dyne, som de elsker at boltre sig i. Ja, de nyder at ligge inde i kassen og snue, lege og slås. Candi kan også godt lide at komme på besøg, så de alle 4 kan ligge derinde og hygge sig.

Frække Frederik
Det er begyndt at gå fremad med den faste føde. Men tro nu ikke at de spiser op, for det gør de langt fra. De er vist det man kalder for småtspisende. Men de spiser da.
I begyndelsen var det kun Pippi der ville have det. Frederik kunne godt spise lidt, men Tornerose skulle i hvertfald ikke nyde noget af det "giftige mad" vi pludselig havde fundet på, at de nu skulle spise. Så vi måtte made den med ske, for at få den til at smage på maden og alligevel blev det ikke til det helt store.
De har fået hvalpefoder med A38, hvalpefoder med A38 og torskerogn, hvalpefoder med A38 og medisterpølse, hvalpefoder med A38 og kartoffelmos. Så lidt forskelligt har de da prøvet indtil videre, men jeg tror stadigvæk deres livret er Candis mælk, som de falder over som små løver. Men de er alle blevet meget bedre. Fra i går af, er Tornerose selv begyndt at gå hen til fadet med maden og spise af det, så alene det er et kæmpe fremskridt. Den har så også fundet ud af, at det kan spises, og vi ikke vil gøre den noget ondt, med at servere det for den. Men hold da helt op, hvor sådanne 3 hvalpe kan svine med maden. De burde have hagesmække på som dækkede både deres mave og de lange ører. På fødderne burde de udstyres med gummistøvler for de vader lige så meget i det, som de spiser.
Candi springer selv ind i deres hvalpegård hver 3. time, for at give dem mad.  Som om den har et indbygget ud, der siger, at nu skal mine små børn have noget at spise. De er voldsomme over for den, når de spiser. Rundt om dens brystvorter er der rifter, fordi de masserer hendes brystvorter for at få al mælken ud. Det er synd for Candi, men den siger ikke noget til det, endnu.. Når så en af hvalpene er færdige, så begynder den at bide Candi i benene , halen, struben eller hvor den nu kan komme til det. Så begynder Candi at vifte med arme og ben og så er de 2 andre færdige med at spise. Så begynder de alle 4 at lege i stedet.

Pippi Langstrømpe
De er meget sociale. Vi har haft en del besøgende, som har taget hvalpene op og leget med dem. De nyder det i fulde drag. Vores 5 børnebørn har været her op til flere gange og leget med dem. Det nyder de i hvert fald også. De er ikke bange for at nogen tager dem op, tværtimod. De er nogle rigtige små puttegeder, som elsker at være i hænder og blive nusset. Men hvem kan også modstå sådanne 3 små lodne hundehvalpe, ihverfald ikke dem, der har besøgt os indtil videre.
Det er en rigtig sød og sjov alder de har nu, hvor tingene går meget hurtigt, men nu er der desværre kun 2½ uge til, at de flytter hjemmefra, så det er bare med at nyde dem i fulde drag.

Tornerose vejer 1908 g.
Frederik vejer 1738 g.
Pippi vejer 2535 g

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hejsa :)
Det gør mig så glad, at få en kommentar med på vejen. Jeg elsker at læse dem alle og sætter stor pris på, at du tager dig tiden til at skrive dem.
Knus Annette