torsdag den 1. marts 2012

Tur i haven

I dag har de for første gang i deres små liv været på tur i haven. Og hold da helt op, det var en succes.
Tornerose sneg sig meget forsigtigt ud og var bange for græsset og den store vide verden, men det varede ikke ret længe førend den også gik på opdagelse. Den blev endda så dus med det hele, at den lagde en pølse derude. Frederik var knap så bange og gik bare ud, men Pippi gik bare stille og roligt ud og begyndte straks at undersøge de forskellige ting, lige som den plejer.

Er der mon noget spændende i græsset?
Der gik ikke ret lang tid førend de var blevet modige og løb frem og tilbage, prøvesmagte græsset, rullede rundt i træspåner, prøvede at se, om der var en udvej ud af haven, men det var der ikke, for Johnny havde nemlig, for at ekstrabeskytte hvalpene, sat et ekstra hegn op foran det der står i forvejen, så der var ingen udbrydere.

.
Hvad skal vi lege?


Da de havde været ude og lege i 10 min til et kvarter,
så tog vi dem ind, for ikke, at de skulle blive kolde

Morgenen startede med, at mens vi sad og spiste morgenmad, så håndfodrede jeg hvalpene med tørt hvalpefoder ( ca. 3/4 dl ) og ost. Det er bare noget de godt kan lide.

Det er nu hyggeligt med en lille pattetår, selvom vi snart er 7 uger
Til frokost fik de først mælk fra Candi og bagefter fik de kogt blendet broccoli, blomkål, gulerødder og rosenkål. Ovenpå fik de tørt hvalpefoder og kogt kalvetunge i små strimler. Og tro mig, det røg i dem. Det var noget der passede dem. Nu behøver de ikke mere at få blendet hvalpefoder, ( det lugter også ganske forfærdeligt ), de kan selv spise tørt hvalpemad. Nu skal de så bare lære at drikke godt med vand til.

Spis bare, det smager smadder godt

Uhm, hvor smager maden godt
Til aften og videre frem fortsætter vi med den store succes som maden i dag har været. Det har også været en lidt hård kamp, at få de små til at spise, men nu går det heldigvis rigtigt godt.
I morgen skal jeg have købt bananer og æbler, som jeg vil prøve at give dem. Så kan jeg snart ikke finde på mere nyt mad, de skal prøve, inden de flytter hjemmefra.
Jeg har selvfølgelig også givet dem yoghurt med pære og banan.
Hvis vejret arter sig resten af tiden, så skal de selvfølgelig også ud i haven hver dag.


De har åbenbart ikke så meget behov for at sove så længe mere. Nu tager de sig en god lur på omkring 2 timer og så er de friske som en havørn og er parate til at slås og lege. Allerhelst vil de ud på gulvet for at udforske verdenen og hinanden. Og det kommer de selvfølgelig også. Det er faktisk der, de opholder sig mest. De er enormt hurtige til at løbe efter hinanden.
Det helt store hit øjeblikket er bideben. De farer alle 3 hen for at finde dem og så smider de sig ned i Candis kurv for at ligge og gnaske i dem. Det kan Candi bare ikke rigtig klare, for hun mener jo, at de alle tilhører hende, så hun tager dem, med det resultat at alle 3 hvalpe farer lige i hælene af hende for igen at stjæle det. Og det lykkedes altid, for der er altid lige noget hun skal have ordnet på en af hvalpene, og så ser en af de andre sit snit til at stikke af med benet. Og så kører rouletten. De er simpelthen så sjove at sidde at iagttage.
Mine sko, som står ude i gangen, er bare såå lækre at bide i. De er nu blevet sat op på det øverste trin af vores trappe med i alt 3 trin. Der kan de nu stå og beundre dem nede fra stuegulvet. Frederik og Pippi har prøvet at komme op ad trappen, og det er også lykkedes for dem at nå et trin op, inden jeg fik dem pillet ned. Trapper er bestemt ikke beregnet for sådanne små uldtotter i den alder

Tornerose vejer  2360 g
Frederik vejer    2193 g
Pippi vejer         3170 g


1 kommentar:

  1. Hvor er de bare nusser moar :) Det ser bestemt ud som om at de nød at være ude i det fri.
    Knus mig

    SvarSlet

Hejsa :)
Det gør mig så glad, at få en kommentar med på vejen. Jeg elsker at læse dem alle og sætter stor pris på, at du tager dig tiden til at skrive dem.
Knus Annette